En tiedä miten muilla oli nuoruudessa, mutta meillä kotona 90- luvulla jumppailtiin jumppa CD:n tahdissa ja käytiin lenkillä. Äitillä oli sellanen Jane Fondan jumppakirja, jossa näytettiin hyviä vatsalihasliikkeitä ja CD:llä mies laski toistoja "koiran pissatus" liikkeelle. Kun katson tuon 90- luvun valokuvia, naiset ovat naisellisia, hoikkia ja muodokkaita, terveennäköisiä.

Itse muistan myös jo nuorena huolehtineeni terveellisestä ruokavaliosta katsomalla purkkien kyljistä sisältääkö tuote liikaa rasvaa. Silloin en osannut tarkkailla kaloreita, proteiineja tai sokereita vaan tarkastin nimenomaan rasvojen määrän. Kävin myös äidin mukana aerobicissa. Ei siinä hiki tullut mutta se oli kivaa ja siellä tuli käytyä.

 

janefonda-normal.jpg

 

Nyt 2010 luvulla aerobicin on syrjäyttänyt kuntosaliharjoittelu. Sen huomaa mm. siitä, että lähialueelleni on vuoden aikana avattu melkein tusina uusia kuntosaleja kuukausijäsenyyksineen. Enää naisessa ei arvosteta hoikkuutta ja tervettä ulkonäköä vaan "Strong is new skinny" vai miten se meni. Enkä nyt väitä, että tämä olisi huono asia! On hienoa, että urheilullisuus ja hyvä lihaskunto on nykyään muodikasta, itselleni olen tämän huomannut tuovan lisää ulkonäköpaineita.

Eräs kaverinikin hurahti yllättäen kuntosaleiluun. Nyt hän tietää kaiken painon nostelusta ja proteiinien syönnistä. Toisin kuin hän, eräs yhteinen kaverimme aloitti tannsiharrastuksen ja jätti voimailun kokonaan. Hän näyttää upealta hoikassa vartalossaan ja on upea näky esiintyessään, mutta ainut mitä ystäväni näkee hänessä on se, että hänellä ei ole lihaksia. Että mihin ne nyt hävinnyt ja että tuoko nyt sitten on kaunista.

Tänään minulla olisi "salipäivä". Olen koko aamupäivän yrittänyt tsempata itseäni, että saisin sitten salilla mahdollisimman paljon irti itsestäni. Mutta ulkona on kevät ja aurinko paistaa. Juoksulenkkarit huutavat nimeäni.

Olen tullut siihen tulokseen, että aion olla se terveennäköinen hoikka nainen sieltä 90- luvulta. Harrastan sitä mikä tekee mielelleni ja keholleni sinä päivänä hyvää. Mikä olisikaan parempaa kuin juoksulenkki keväisessä säässä. Käyn sitten talven loskakeleinä siellä punttisalilla rehkimässä.